Het verslag van 1 juli

Het verslag van 1 juli

Hoera, deze middag mogen we eindelijk weer met de Scarabee Kids in het Inloophuis komen. We zijn met maar liefst acht kinderen en er zijn twee nieuwe jongens bij. We delen even de veranderde regels vanwege de waterschade in onze ruimte en vanwege corona. De nieuwe kinderen zijn heel nieuwsgierig naar de praatstok. Een van de kinderen legt uit hoe het werkt. We noemen onze naam in het voorstelrondje en wie er thuis ziek is. Dan gaat de vraag met de praatstok mee hoe je ermee omgaat als er een slechte uitslag komt. Bij sommigen is de reactie stil worden, huilen, ander opbellen en erover praten, naar je kamer gaan, knuffelen/vasthouden, boos worden of heel bang. En als de uitslag goed is dan reageren we met dansen in huis, dansen op straat, elkaar knuffelen, iets lekkers eten, het vieren, pfff= zuchten. 

juliA

Een paar kinderen hebben hun zorgenvreter van de vorige maand meegenomen en we bekijken de zorgen die ze hebben gegeten: dat mijn papa doodgaat, dat ik mijn vriendjes niet meer zie, dat mijn vader corona krijgt. Grote zorgen voor jonge kinderen. Wat goed dat de zorgen hier gedeeld kunnen worden. De zorgenvreters willen ook even op de foto samen. 

juliA 2

Met een bootje laat Anne zien hoe je soms bezig bent met de ziekte van je vader of moeder en de andere keer ook lekker afleiding zoekt. De jongen in het bootje slingert heen en weer en een touw laat zien aan welke kant hij geweest is. Als je met de peddel aan een kant roeit dan gaat de boot rondjes draaien en kom je niet vooruit. Je hebt beide kanten nodig. We luisteren naar een verhaal waarin een jongen steeds aan de andere kant peddelt. Van juffendag naar een ziekenhuisuitslag, van huilen naar friet eten, van voetballen naar piekeren...... Met een springspel doen wij dat ook: Aan de ene kant van het springtouw spring je als we iets opnoemen wat met de ziekte te maken heeft (pillen, dokter, een telefoontje van het ziekenhuis, chemokuur). Aan de andere kant van het springtouw als je afleiding zoekt. (voetballen met je vrienden, feest, opa en oma op bezoek, zwemmen). 

juliB

Aan de grote tafel gaan we knutselen. We maken een slingertouwketting met kralen, die staan voor al onze gevoelens en de gebeurtenissen. Grote kralen, kleine, mooie en zelfs ook lelijke voor vervelend nieuws of een naar gevoel. Het is een gepruts om de kralen aan het touw te krijgen. Sommige kinderen hebben heel dun draad, ander wat dikker. De eerste kraal maken we vast met een knoopje, dan kunnen we er geen meer verliezen. We helpen elkaar als het even niet lukt. Dan wordt het tijd om de heerlijke aardbeien te eten die er klaar staan. Ieder kind mag met een eigen vork aardbeien prikken.....mmmmm

juli4

De slingertouwen maken we aan bootjes vast. De kinderen mogen zelf kiezen welk bootje ze willen. Met een zeil, of met twee zeilen of zonder zeil. Sommige kinderen kunnen al een bootje vouwen, anderen leren dat vanmiddag of worden geholpen als het bijna tijd is. Zo gaan we allemaal met een bootje met het slingertouw naar huis. Nella werkt heel hard om de slingertouwen aan de bootjes vast te maken. 

Wie al klaar was kan nog een springspel doen: Je moet je handen en voeten precies op de goede plek zetten na je sprong. Dat is nog helemaal niet makkelijk. Wie heeft er zo'n goede coordinatie? Wat jammer dat we hier haast geen tijd meer voor hebben, er staan al vaders en moeders te wachten bij de deur en die mogen niet allemaal tegelijk naar binnen. 

juli5

In de kring maken we een foto van alle bootjes met slingertouwen.